Blog

Met een Fotoport-site kun je eenvoudig een blog bij houden. Dit is een soort online dagboek waarmee jij jouw passie voor bijvoorbeeld foto's met anderen kunt delen. Of je kunt simpelweg vertellen over wat jij vandaag hebt gedaan of wat jou is opgevallen. Het is jouw blog, dus je mag het zelf weten. In dit hoofdstuk leer je hoe je hoe je een blog-post kunt maken.

Een blog-post maken

Om een nieuwe post te maken, druk je in het menu van de beheertool op 'Blog'. Klik vervolgens op 'Maak een nieuwe post'.

Titel

Je kunt hier een titel voor je blog invullen. Je kunt bijvoorbeeld iets interessants, leuks of grappigs bedenken dat je lezer uitnodigt om verder te lezen.

De tekst van je blog-post

In het tekstvak bij 'Bericht' kun je de inhoud van je blog-post plaatsen. Je kunt het opmaken met het menu boven het tekstvak.
Wij raden je aan om de tekst direct in het vak te typen, of om je tekst eerst even in een programma als Notepad te plakken (zodat de opmaak weg wordt gehaald) en het vanaf daar te kopiƫren. Anders kunnen er namelijk problemen met de opmaak ontstaan. Een andere oplossing is om, als je de tekst erin geplakt hebt vanuit bijvoorbeeld Word, om daarna de hele tekst te selecteren en vervolgens op het gummetje in het menu boven het tekstvak te klikken. De opmaak wordt op die manier verwijderd. Maak de tekst vervolgens opnieuw op via het menu boven de tekst.

Een afbeelding toevoegen

Een plaatje maakt je tekst uitnodigend om te lezen. Je kunt deze toevoegen door op het schilderij-icoontje in het menu boven het tekstvak te klikken. Er opent zich nu een nieuw scherm.

Klik op 'upload' in de menubalk bovenin het scherm. Klik dan op 'Bestand kiezen' om op je computer naar een afbeelding te zoeken. Als je die hebt gevonden en hebt aangeklikt, druk je op 'Openen'. Druk daarna op 'OK'. Je afbeelding wordt nu geplaatst.

Bericht bewerken met HTML

Als je dat prettig vindt, kun je het bericht ook opmaken met broncode. Druk hiervoor linksboven in het menu op het icoontje van een pagina. Je kunt nu met HTML je bericht opmaken.

Je bericht opslaan

Als je klaar bent met het schrijven van je bericht, druk je onderin de pagina op 'Opslaan'.