Foto's

Jouw foto's zijn wat jij graag aan de rest van de wereld wil laten zien. Nu je een groep hebt gemaakt, kun je er foto's in plaatsen. In dit hoofdstuk leer jij hoe je dat doet.

Een foto toevoegen

Ga naar 'Groepen en foto's'. Dit kopje vind je in de linkerkolom van je beheertool. Je ziet nu een overzicht van je groepen. Onder het kopje 'Wijzig foto's in groep', klik je op 'Foto's in (de naam van jouw groep)'. Druk nu op 'voeg een foto toe'.

Groep

Kies hier in welke groep jij de foto graag wil plaatsen. Indien je al de goede groep had aangeklikt, hoef je hier niets te veranderen.

Jaar

In dit vak kun jij aangeven in welk jaar je de foto genomen hebt.

Naam

In het veld achter Naam kun je de naam van het werk invullen.

Omschrijving

In het veld 'omschrijving' kun je iets vertellen over het werk. Je kunt bijvoorbeeld iets vertellen over je techniek of wat er wordt afgebeeld.

Afbeelding van het werk

Je hebt nu over je werk verteld en het is de hoogste tijd om je foto te plaatsen. Klik hiervoor op 'Bestand kiezen' en zoek het bestand op je systeem. Er zijn wel een aantal voorwaarden die wij stellen aan de foto.

  • Het bestand dient in een plat formaat te zijn, zoals bijvoorbeeld JPEG of PNG. EPS of IDD wordt niet ondersteund;
  • Het betreft je eigen werk;
  • Het werk is geen kopie van andermans werk, tenzij de eigenaar van het werk uitdrukkelijk toestemming voor publicatie heeft verleend;
  • Het bestand is niet groter dan 6 MB.

Videomateriaal

Eventueel kun je bijvoorbeeld een 'making of'-video plaatsen bij je werk. Op dit moment is het niet mogelijk om videobestanden direct op exto te plaatsen. Wij bieden wel de mogelijkheid om jou een Youtube-video weer te laten geven. Plaats het hiervoor op Youtube en plak simpelweg de URL van de video in het veld achter 'Youtube video'. Zet hier geen insluitcode bij, maar plak gewoon de URL zoals hij in je adresbalk wordt weergegeven (bijvoorbeeld: www.youtube.com/watch?v=jouwvideo).

Sla je werk op

Ben je klaar? Druk dan op 'Opslaan'. Dit kan een paar momenten duren.

Je foto later wijzigen

Indien je later nog iets wil wijzigen, kun je in de beheertool op 'Groepen en foto's' klikken. Druk vervolgens onder 'wijzig foto's in groep' op 'Foto's in (de naam van de groep waar je werk in staat)'. Klik vervolgens op de foto die je wil wijzigen. Als je klaar bent met de wijzigingen, druk dan onderin de pagina op 'Opslaan'. Dit kan een paar momenten duren.