Groepen

Fotoport is bedoeld als platform om jouw foto's tentoon te stellen. Je kunt jouw werken op de site presenteren door deze onder te verdelen in groepen. In dit hoofdstuk leer jij hoe je groepen aan kunt maken om jouw werken in te plaatsen.

Een groep aanmaken

Om een nieuwe groep aan te maken, klik je in de linkerkolom van de beheertool op 'Groepen en foto's'. Vervolgens druk je op 'Voeg een groep toe'.

De naam van de groep

Bij het veld 'naam' kun je de naam van je groep invullen. De naam die je opgeeft zal bovenaan de pagina van de groep worden weergegeven.

Omschrijving

In het veld bij 'Omschrijving' kun je iets vertellen over je groep. Bijvoorbeeld iets over het thema van de werken hierin, de periode of de stijl. Je hoeft dit niet voor al je werken los te vertellen, het is beter om dit later bij de kunstwerken zelf te doen.

De korte naam

De korte naam die je opgeeft bij het veld 'korte naam (Nederlands)' is de naam die in het menu op je website wordt weergegeven. Als je geen andere naam wil dan de lange naam, kun je hier ook gewoon weer dezelfde naam invullen als die je hiervoor bij korte naam hebt opgegeven.

Afbeelding bij de groep

Om je groep compleet te maken, wordt je gevraagd om een afbeelding toe te voegen. Deze afbeelding wordt o.a. weergegeven in het overzicht van groepen op je site. Kies hier een representatieve afbeelding, zodat je bezoekers een indruk krijgen van wat er in de groep staat. Over deze afbeelding hoor jij zelf het copyright te hebben.

Groep verbergen

Indien je groep nog onder constructie is, of er een andere reden is dat je jouw groep even niet publiek wil hebben, dan kun je het vakje achter 'Groep verbergen' aanvinken. De groep wordt dan niet getoond op je website. Indien je de groep weer zichtbaar wil maken, kun je dit doen door het vinkje weer weg te halen.

Sla je groep op

Ben je helemaal klaar met het invullen van je groep? Druk dan onderaan de pagina op 'opslaan'.

Een groep wijzigen

Zie je achteraf nog een foutje in de tekst bij je groep, ben je toch niet helemaal tevreden of lijkt het je gewoon leuk om er iets aan te veranderen? Je kunt altijd nog wijzigingen in je groep maken door in de linkerkolom van je beheertool te klikken op 'Groepen en foto's'. Je ziet hier een overzicht van je groepen. Klik onder het kopje 'Wijzig groep' op de groep die jij zou willen aanpassen.

Zichtbaarheid groep

Let op: een groep is pas actief en zichtbaar als er minstens twee werken in staan.