Informatiepagina's

Informatiepagina's vormen de ruggengraat van je site. Op deze pagina's kun je informatie over jezelf, je werken of je stijl plaatsen. In dit hoofdstuk leer je alles over informatiepagina's op Fotoport.

Een informatiepagina aanmaken

Om een nieuwe informatiepagina te maken, klik je in het beheermenu in de linkerkolom op 'informatiepagina's' en vervolgens op 'voeg een pagina toe'.

Titel en korte naam

Je kunt je pagina een titel geven, die bovenaan de informatiepagina komt te staan. De 'korte naam' die je invult, wordt in het menu vermeld.

Tekst

In het tekstvak typ je tekst die op je pagina moet komen. Schrijf deze het liefst direct in het tekstvak en kopieer deze niet vanuit Word, omdat dat voor opmaakproblemen kan zorgen. Met de knoppen bovenaan het tekstvak kun je verschillende opmaakmogelijkheden toevoegen, zoals het lettertype, opsommingen, een tabel etc. Indien je een uitbreidingspakket hebt, kun je ook in broncode schrijven.

Volgorde en afbeelding

De optie volgorde laat je bepalen waar in het menu deze informatiepagina weer wordt gegeven. Nummer 1 is de eerste pagina, vanaf daar is het aflopend. Vervolgens kun je kiezen of je aan de rechterkant op de pagina een afbeelding, een diavoorstelling of een kaart van je adres weer wil geven.
Een afbeelding kun je plaatsen door 'afbeelding' te selecteren en vervolgens op 'Browse...' te klikken. Let er op dat je geen PDF-bestanden kunt uploaden. Formaten als PNG en JPEG worden wel ondersteund.

Onzichtbaar

Is je informatiepagina nog niet klaar of is de huidige informatie op dit moment niet relevant? Maak dan de pagina tijdelijk onzichtbaar door het vakje 'pagina tijdelijk onzichtbaar maken' aan te vinken. Via een directe link erheen is de pagina nog wel bereikbaar. Je kunt je site weer zichtbaar maken door het vinkje weg te halen.

De informatiepagina opslaan

Ben je klaar met je informatiepagina? Klik onderaan de pagina op 'opslaan'.

Je pagina later weer wijzigen

Wil je iets veranderen in je informatiepagina? Ga dan in de linkerkolom van je beheertool naar 'Informatiepagina's'. Je ziet hier een overzicht van al je informatiepagina's. Je kunt een pagina wijzigen door er op te klikken.