Kleurenschema's

Met een Fotoport-pakket is het mogelijk om de kleuren op jouw site aan te passen. Dit kan door in het linkermenu in de beheertool op de knop 'Kleurenschema's' te drukken.

Vaste designs

Bovenin de pagina krijg je de mogelijkheid om een design voor je site te kiezen. Deze zijn gratis te gebruiken als je een pakket hebt. Klik op het design en de look van je site wordt direct veranderd. 

Het veranderen van kleuren

Verschillende vaste designs kunnen aangepast worden. Dit doe je door het design te kiezen en lager op de pagina in het kleurenpalet andere kleuren te selecteren. Indien je precies dezelfde kleur ook wil gebruiken voor een ander element op je site, dan kan dat gemakkelijk. Als je in het palet een kleur kiest, wordt automatisch een RGB-code gegenereerd. Deze code omvat precies de kleur die jij gekozen hebt en staat onder het palet (bijv. #40ae8a). Om een ander element precies dezelfde kleur te geven, kopieer je simpelweg de RGB-code bij het ene onderdeel en plak je deze over de RGB-code van het andere onderdeel heen. De kleur wordt nu direct aangepast.

Kleur bovenbalk en achtergrond menukoppen

De kleur bovenbalk en achtergrond menuknoppen bepaalt welke kleur de balk bovenaan je website en de achtergrond van de menuknoppen hebben. Klik op het palet of typ de RGB-code in om de kleur aan te passen.

Achtergrondkleur menu

De achtergrondkleur menu bepaalt welke kleur menu's op je website hebben. Kies een kleur om deze te veranderen. Klik op het palet of typ de RGB-code in om de kleur aan te passen. Kleur menukoppen titel pagina

De kleur menukoppen titel pagina bepaalt welke kleur de titels in de menubalk aan de linkerkant van je website hebben. Kies een kleur om deze te veranderen. Let er op dat je tekstkleur goed leesbaar is bij de kleur van je achtergrond. Klik op het palet of typ de RGB-code in om de kleur aan te passen.

Kleur gekozen menutitels

De kleur gekozen menutitels bepaalt welke kleur de tekst in je menu's heeft als deze geselecteerd wordt. Let er op dat je tekstkleur goed leesbaar is bij de kleur van je achtergrond. Kies een kleur om deze te veranderen. Klik op het palet of typ de RGB-code in om de kleur aan te passen. Achtergrondkleur site

De achtergrondkleur is de meest bepalende kleur voor jouw website. Het bepaalt welke kleur de achtergrond van jouw website (alles behalve de tekst, foto's en menu's). Kies een kleur die jij mooi vindt staan bij jouw foto's en menu's. Klik op het palet of typ de RGB-code in om de kleur aan te passen.

Tekstkleur site

De tekstkleur bepaalt welke kleur de tekst op jouw website heeft, bijvoorbeeld op de informatiepagina's. Let er op dat je tekstkleur goed leesbaar is bij de kleur van je achtergrond. Kies een kleur om deze te veranderen. Klik op het palet of typ de RGB-code in om de kleur aan te passen.

Kleur klikbare link

De kleur klikbare link bepaalt welke kleur links naar andere sites of pagina's op jouw site hebben. Dit is handig, omdat het duidelijker wordt waar een bezoeker op kan klikken. Let er op dat je een kleur kiest die goed leesbaar is in combinatie met de andere kleuren op je website. Kies een kleur om deze te veranderen. Klik op het palet of typ de RGB-code in om de kleur aan te passen.

Afronden

Druk op 'Kleuren opslaan' om de wijzigingen op te slaan. Ben je niet tevreden met de aanpassingen? Druk op 'Originele kleuren herstellen' om de wijzigingen te verwerpen.

Andere opties

Layout

Met deze optie kun je aangeven of je wil dat het menu verticaal of horizontaal op je site wordt weergeven. Daarnaast kun je aangeven of je wil dat je website met vaste afmetingen wordt weergegeven, of volledig schermvullend is. Volledig schermvullend heeft als nadeel dat je site uitgerekt kan worden weergegeven op zeer brede schermen. Druk op 'Layout opslaan' om de wijzigingen op te slaan.

Eigen header

Je kunt jouw website ook personaliseren met een eigen header. Een header is een grote, brede afbeelding boven je website. Bijvoorbeeld van één van je werken. Hiervoor heb je een pakket nodig.

Om je header in te stellen, klik je in het vak 'Eigen header' op 'Bladeren...'. Vervolgens zoek je de gewenste afbeelding op, op je PC en selecteer je deze. Let erop dat de afbeelding minstens 1000x115 pixels is en dat het bestandstype een plat formaat (bijv. JPG) moet zijn. Druk vervolgens op 'Header uploaden'. De header is nu geplaatst. Indien je jouw header later toch weer weg wil halen, druk dan op 'Header verwijderen'. Een eigen header is mogelijk bij alle kleurenschema's, behalve Dark.

Weergave foto's

Jij kunt zelf bepalen hoe jouw werken worden weergegeven in de groepen die jij gemaakt hebt. Als jij graag wil dat jouw werken in een lijst onder elkaar worden weergegeven, druk dan op 'Onder elkaar (lijst)'. Heb jij liever dat jouw foto's in een roosterweergave worden weergegeven? Druk dan op 'Naast elkaar (grid)'. Druk vervolgens op 'Weergave foto's opslaan'. Je kunt deze instelling elk moment veranderen, dus je kunt gewoon proberen wat jij het mooiste vindt.

Weergave standaard menuteksten

In je menu worden, indien van toepassing, een aantal kopjes automatisch geplaatst, zoals bijvoorbeeld 'contact' en 'publicaties'. Je kunt hier kiezen of je deze kopjes met een hoofdletter wil laten beginnen of niet.

Toon werkengalerij onder werk

Als een bezoeker jouw werk aanklikt, wordt het groot op het scherm weergegeven. Als je bij 'Toon werkengalerij onder werk' op 'Ja' klikt, krijgen bezoekers onder jouw werk verschillende andere werken uit de kunstgroep te zien, zodat zij makkelijk door jouw werken heen kunnen navigeren. Als je op ja hebt gedrukt, druk dan op 'Weergave werkengalerij onder werk opslaan'.